Ötödével csökken a Rába árbevétele

A Rába Rt. árbevétele az idén 19 százalékkal, mintegy 48 milliárd forintra esik vissza a tavalyi 57,3 milliárdról - jelentette be Deák Attila, a vállalat szóvivője. Az USA-ba irányuló eladások várhatóan nagyjából 10 százalékkal, 48 millió dollárra növekednek, de ez nem egyenlíti ki az értékesítés általános visszaesését. A második negyedévben az elsőben elérthez hasonló üzemi eredményre számít társaság - eszerint körülbelül 79 millió forintra - , s ebben a periódusban 300 fővel mintegy 5 ezer főre csökkenti létszámát. Az év elején még 7 ezren dolgoztak a Rábánál.
NAPI, 2002. június 4. kedd, 11:13

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK