A legnagyobb európai vállalatok részvényeit tartalmazó FTSEurofirst 300 815,99 ponton, 1,3 százalékos mínuszban zárt. Január óta nem fordult elő, hogy az index öt egymást követő napon veszteséggel zárt.

A brit FTSE 100 1,1 százalékot, a német DAX 0,6 százalékot, a francia CAC 40 pedig 1,3 százalékot vesztett a nyitó értékéből.

A legnagyobb vesztesek a pénzügyi vállalatok voltak. Ezek részvényei 2,3-9 százalékos mínuszban zártak.

Az olaj- és gépkocsigyártó vállalatok részvényei is jelentős mértékben csökkentek. A BP részvényei 0,6, a Shell részvényei 0,7 százalékot vesztettek értékükből. A Renault és a Peugeot részvényárfolyama 7,5, illetve 5,1 százalékot bukott.

David Hussey, az MFC Global Investment Management vezető európai részvényelemzője szerint igen nagy a bizonytalanság a gazdasági fellendülés sebességével kapcsolatban - írja a MarketWatch.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!