A belga Delhaize kiskereskedelmi csoport, a svájci Converium biztosító, a német BMW mind hozzájárultak az európai optimizmushoz, miközben a Fed Beige Bookjára váró New York-i piacok inkább csak stagnáltak a tegnapi magas záróérték körül.
Európában maguk a tőzsdék is generálták az erősödést, hiszen az Euronext 2,9 százalékkal a rekordot jelentő 62,70 euróra erősödött, miután a Deutsche Börse jelezte fúziós érdeklődését.
A FTSE 100 végül 0,24 százalékos emelkedéssel 5965,10 ponton, a DAX 0,47 százalékos emelkedéssel 5898,48 ponton fejezte be a napot, a CAC 40 pedig 0,21 százalékkal erősödve 5127,93 ponton zárt.

 

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!