A vezető tőzsdeindexek az elmúlt öt kereskedési nap alatt két-három százalékkal erősödtek, a tegnapi napon pedig megközelítőleg fél százalékos javulás volt jellemző. Az emelkedésben élen járt a BHP Billiton és a Vodafone, előbbi 1,5 utóbbi 2,5 százalékkal értékelődött föl, miután elemzők megemelték a társaságok eredményére vonatkozó várakozásaikat. Szakértők a sokéves rekordhoz közelítő részvényindexek kapcsán hangsúlyozzák, hogy megnőtt a valószínűsége az amerikai gazdaság puha landolásának, a gazdasági növekedés és a vállalatok profitbővülése ennek megfelelően nem fog olyan mértékben lelassulni, mint ahogy azt előzőleg sokan várták. Mindez, kiegészülve azzal, hogy az amerikai kamatemelési ciklus valószínűleg véget ért optimizmusra adott okot, és elemzők szerint semmi akadálya nincs annak, hogy az utóbbi három hónap tíz százalékos erősödését követően folytatódjon a részvényindexek emelkedése. A csökkenő olajár miatt kimaradt az általános pozitív hangulatból az olajszektor, a BP árfolyama kismértékben csökkent. Nem mutattak határozott irányt a tengerentúli részvényindexek a kereskedés, a befektetők már lélekzetvisszafojtva várták a gyorsjelentési szezon első jelentős szereplőjét, a nap végén jelentő Alcoát. Izgalmasan alakult a Google számára a kereskedés első fele, az internetes kereső jegyzése a YouTube megvételének hírére emelkedett, majd zuhanni kezdett, lapzártánkkor fél százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!