Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken is történelmi csúcsot döntött nyitás után az OTP árfolyama. A bankpapír 11 950 forintig emelkedett a tőzsdén. A szakértők szerint a háttérben egyrészt az áll, hogy a JP Morgan emelte a részvény célárfolyamát.

Technikailag is kedvező a kép, hiszen az OTP részvénye átlépte felfelé a mindenkori maximumot. A Concorde Értékpapírnál a célárfolyam jelenleg 12 536 forint plusz az osztalék - mondta a Napi.hu-nak Le Phuong Hai Thanh elemzési üzletágvezető. A Concorde egyébként 220 forintos osztalékkal számol.

Az OTP-nél a növekedési kilátások továbbra is jók, és a szakértő szerint, ha a világban marad az optimista hangulat, a magyar bankpapír árfolyama is tovább emelkedhet. Fundamentális alapon azonban már nem annyira olcsó a részvény, mint október végén, mikor 10 300 forintnál a Concorde vételre ajánlotta a papírt, ez az ajánlás egyébként azóta sem változott.

Az OTP szárnyalása a BUX indexet is magasba repítette. Pénteken 41 400 pont közelébe repült a mutató, alig 200 pont hiányzik már csak a 41 609 pontos mindenkori napközbeni történelmi maximumhoz, amit 2018. január 24-én állított be a BUX.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!