Az OTP az elmúlt időszakban több régiós bank akvizícióját végrehajtotta és a legprofitábilisabb európai bankok egyike. Ezek egyike volt a január elején lezárult szlovén SKB Bank felvásárlása, amelynek révén a szlovén piacon is megjelent a magyar - sőt már régiós - nagybank. Csányi Sándor akkor azt is elárulta, hogy 12 közép- és kelet-európai ország után Ázsia irányába is nézelődnek. Viszont a jelenlét hamarosan csökkenhet is: a szlovákiai leány eladásáról már pletykálnak egy ideje.

Az akvizíciós képességünk megnövekedett. A kérdés, hogyan tudjuk a legjobban kihasználni. A megvett bankok számában lassulás következik, azonban a profit lehetőséget teremt, hogy nagyobban gondolkodjunk. Olyan bankok is szóba jöhetnek, amelyekhez a profitunk eddig nem volt megfelelő - idézi most a Portfolio Csányi friss nyilatkozatát.

Arról nem beszélt a vezérigazgató a Reutersnek, hogy merre terjeszkedhetnek, csak körülírta a kiszemelt szereplőt: Közép és Kelet-Európa keleti szomszédságában van, de nem Törökország a célhely. Csányi Sándor azt is elmondta, hogy növekedési potenciált lát Ukrajnában.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!