Hatalmas tőkeemelést hajtott végre az OTP bulgáriai leánybankjában, a DSK Bankban. A bolgár leánybank jegyzett tőkéjének összege 153,984 millió leváról több mint a nyolcszorosára, 1,327 milliárd 482 ezer levára nőtt. A tőkeemelés hírét a tőzsde honlapján tette közzé az OTP.

A DSK jelenleg a második legnagyobb bolgár hitelintézet az UniCredit csoporthoz tartozó Bulbank után. Ez a helyzet azonban hamarosan megváltozik, hiszen az OTP megvásárolta a Sociétét Générale bulgáriai leányát, az Expressbankot, a SocGen Factoringot, a Sogelease Bulgariát. Ezzel a lépéssel az OTP akár piacvezetővé is válhat Bulgáriában.

Az ügyletre a hatóságok is az áldásukat adták már.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!