Ismét francia céggel üzletelt az OTP: itt vannak a részletek

Lezárult a bolgár Express Life Bulgaria eladása. A céget annak idején a SocGentől vette az OTP.
Herman Bernadett, 2019. október 31. csütörtök, 15:33
Fotó: Shutterstock

Megtörtént a bolgár Express Life Bulgaria tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeképpen a biztosító társaság az OTP Bank bolgár leánybankjai, a DSK Bank EAD és az Expressbank AD tulajdonából a Groupama Csoport bolgár leányvállalata, a Groupama Zhivotozastrahovane EAD 100 százalékos tulajdonába került.

Az Expressbankot a francia Société Générale-tól vette meg az OTP, a tranzakció ez év elején zárult le. Az OTP csak a banki üzletágat tartotta meg a pénzügyi csoportból, a biztosítókat a másik nagy francia csoport, a Groupama vásárolta meg.

A Groupama több szálon kapcsolódik az OTP-hez, 2008 elején ők vásárolták meg a Garancia Biztosítót is Magyarországon, amely azóta már Groupama néven működik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK