- Említette, hogy három bankot vásárolnának, ezek még az idén lezárulnak?

- Ha minden sikerül, akkor igen.

- Egy szlovén bankról volt szó, és arról, hogy Szlovákiában is terjeszkednének, mert kicsi a piaci részesedésük. Magyarországon terveznek-e további akvizíciót?

- Szlovéniában pályázunk egy bankra. Magyarországon nincsenek akvizíciós terveink, a méretünknél fogva nehéz lenne versenyhivatali engedélyt kapnunk.

- A Budapest Bankot és az NHB-t ezek szerint nem vennék meg.

- Az NHB végelszámolás alatt van, arra nem pályázunk. A Budapest Bankot pedig nem tervezzük megvásárolni. Magyarországon 18 százalékkal nőtt a hitelállományunk. Olyan gyors az organikus növekedésünk, hogy nincs szükség felvásárlásra.

- Az azonnali fizetés bevezetésének elhalasztását javasolnák, mert hosszabb tesztidőszakra lenne szükség. Mikorra vezetnék be ezt a rendszert?

- Nem mondok ilyet, mert van egy érvényes határidő, július 1. Mi kész leszünk ekkorra. Fogalmam sincs, hogy a többi bank hogy áll ezzel, így nem tudom megítélni sem. A bankszövetség folyamatosan tartja a kapcsolatot a jegybankkal, kialakul majd a megoldás.

- A közgyűlés megszavazta, hogy szétválaszthatják az elnöki és a vezérigazgatói posztokat a bankban. Megtalálta már az utódját?

- Miért? Maga szerint nyugdíjba kellene mennem? Nincs senki kijelölve, szabad a pálya, és van is idő versenyezni, nem rövidtávfutásra kell felkészülnie az illetőnek, a közeljövőben ugyanis nem kívánjuk szétválasztani ezt a két tisztséget.

- Jelenleg mennyi idejét tölti ki a bank, és mennyit a többi elfoglaltsága?

- Sokat. A törvényes munkaidőt ledolgozom a bankban, ha összerakom a hétvégéket és az estéket is. A túlóra egy része elmegy focira.

- Focicsapatot nem akar vásárolni az OTP?

- Kézilabdacsapatom van, a fociba mi nem tudunk beszállni. Folyamatos vitát generálna ugyanis a többi klubbal szemben, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének saját focicsapata lenne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!