Lezárta az OTP Bank a tavaly nyáron bejelentett bulgáriai tranzakcióját. Az OTP ottani leánybankja, a DSK Bank EAD és a francia Société Générale csoport 2018. augusztus 1-jén kötötte meg azt az adásvételi szerződést, amely alapján a DSK-hoz kerültek át a francia pénzügyi csoport ottani leányai.

A hatósági engedélyeket az OTP elmúlt hónapok során kivétel nélkül megkapta, így január 15-én a tranzakció pénzügyi zárására is sor kerülhetett. Ezzel a DSK tulajdonába került a Société Générale Expressbank (SGEB) 99,74 százalékos részesedése, valamint az SGEB egyéb bolgár leányvállalatai.

Az SGEB 6,4 százalékos piaci részesedésével a bolgár bankszektor hetedig legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. Az akvizíció eredményeként az OTP csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik az országban. Az akvizíció előtt az OTP volt a bolgár bankpiac második legnagyobb játékosa az olasz UniCredit csoporthoz tartozó Bulbank után, a felvásárlással akár a piacvezető helyet is megszerezheti.

Az OTP 2003 óta van jelen Bulgáriában és folyamatosan nyereségesen működött. Az integráció lezárása várhatóan 2020-ban fog megtörténni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!