A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója az egész napi gyengébb teljesítmény után az utolsó órában komolyabb lendületet vett, és végül 1,8 százalékos pluszban, 23 373 pont közelében zárt.

Javuló globális befektetői hangulatban a pesti parkett a régióban a jobbak között volt. Az index szinte egész nap a pirosban járt, és csak a kereskedés utolsó órájában váltott hegymenetbe.

A vezető papírok mindegyike drágult, legnagyobb mértékben, közel 4 százalékkal a Mol. A nap nyertese így a Mol volt, miután négy milliárd forintot közelítő forgalomban 22 350 forintig drágult.

Az OTP-részvény jegyzése 1,9 százalékkal, 90 forinttal 4940 forintig emelkedett, a drágulás nagy részét a bankpapír is az utolsó szakaszban érte el. A bankpapír délelőtt még jelentős gyengülést mutatott, majd az utolsó fél órában napi csúcsáig jutott az árfolyama

A Richter árfolyama fél, az Mtelekomé pedig közel egy százalékkal került előző napi zárószintje fölé.

Ugyancsak gyakran kereskedett papír volt a Pannergy, ennek azonban most nem örülhettek felhőtlenül a társaságnál, ugyanis több mint egy százalékot veszített jegyzéséből. Nem így az Orco, amely jóval 3 százalék fölötti emelkedést produkált.

Kiemelhető még az RFV is, amely több mint 2 százalékkal erősített, bár meg sem közelítette a minimális forgalomban 8 százalék fölött dráguló Freesoftot. Az RFV-részvény kereskedését délután három óra előtt nem sokkal a zárásig felfüggesztették, miután a társaság arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy olyan rendkívüli tájékoztatást

kíván közzétenni, amely nagymértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

A veszteségek ezúttal mérsékeltebbek voltak, csak a kispapírok között találhattunk jelentősebb árfolyamesést elszenvedő szereplőket. Ennek megfelelően a BUMIX szerényebb mértékben, 0,3 százalékkal nőtt szerdán.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!