Felminősítette az S&P hitelminősítő az OTP-t. A bank a tőzsde honlapján tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy az S&P Global Ratings 2020. január 27-i közleménye alapján az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. rövid- és hosszú lejáratú adós besorolásait 'BBB/A-2'-re javította. A korábbi besorolás 'BBB-/A-3' volt.

A két hitelintézet hosszú- és rövid lejáratú szanálási partnerkockázati minősítéseit (RCR) az S&P megerősítette 'BBB/A-2' szinteken. A kilátás mindkét bank esetében stabil.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!