A Concorde Call piaci híresztelésekre hivatkozva azt írja: elképzelhető, hogy az Unicredit horvátországi érdekeltségét, a Splitska Bankát a lengyel PKO BP banknak adja el. Ha igazak a pletykák, akkor az OTP újabb akvizíciója eshet kútba. Az Unicredit Lengyelországban a Bank Pekao és a Bank BPH összeolvasztását tervezi, ám ezt a lengyel kormány nem nézi jó szemmel. Így a lépés egyfajta lekenyerezésként is felfogható - írja a Concorde Call. Emellett az Unicredit számára kényelmesebb lenne, ha a vélhetően kevésbé agresszív lengyel bank szerezne Horvátországban pozíciót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!