Új csúcsra emelkedett kedd délelőtt nyitás után az OTP árfolyama. A bankpapír ezen a héten folyamatosan 15 ezer forint fölött forog már, a keddi napi maximum 15 170 forint volt a kereskedés első fél órájában.

Az elemzőket aligha lepi meg a bankpapír Mikulás-ralija. Az Equilor azt írta a részvényről, hogy a bankpapírnál pozitívumnak számít, hogy a hétfői 15 110 forintos csúcs a záróárfolyammal is megegyezik. "A nemzetközi befektetői hangulat kissé elbizonytalanodott, de az OTP továbbra is erős maradhat" - közölte a brókercég.

Az Erste Befektetési Zrt. is kiemelte elemzésében az OTP hétfői akcióját. A vezető bankrészvény nemcsak új csúcsra ment, hanem ott is zárt viszonylag magas forgalommal, ráadásul a BUX indexet is új csúcsra segítette ezzel. "Úgy tűnik, hogy zászló után újabb zászló alakzat következik, amiből 15 700 forint körüli árfolyam következik" - írják elemzésükben.

A második zászló után viszont már korrekcióra számítanak az Erste szakértői, akik szerint a 16 ezer forintos OTP-árfolyam már magas, 11-es előremutató P/E (árfolyam/nyereség) arányt jelezne előre, ami meghaladja az OTP-nél szokásos 10 körüli átlagot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!