A közép-európai devizák, és a jelenleg "általánosan nem kedvelt" magyar értékpapírok piaca valószínűleg jelentős lökést kap az euróövezeti konvergenciafolyamattól - idézi a Bank of America elemzőit a Bloomberg. A jelentés szerint a legnagyobb mértékben a zloty és az OTP Bank részvényárfolyama profitálhatnak a fellendülésből.

A közép-európai gazdaságok janárban publikálták deficitcsökkentési terveiket, amelyek az euró bevezetésének feltételéül szabott határértékek alá vinnék a kölcségvetési hiányt.

A befektetési eszközök árai Közép-Kelet-Európa szerte valószínűleg komolyan részesülnek a konvergenciáról szóló pozitív hírekből, ami nem független attól, hogy az elmúlt néhány évben a régió megítélése igen negatív volt - írták az elemzők.

A lengyel, magyar és cseh kormány januárban publikálták az egyebek mellett a költségvetési hiány mérséklésére vonatkozó konveregenciaterveket, amelynek teljesítése az euróbevezetés feltétele is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!