OTP-tervek: orosz vásárlás, nyugat-európai együttműködés

Az OTP Bank Nyrt. egy kisebb orosz regionális hitelintézetet vásárolna, az akvizícióra pedig mintegy 50 millió dollárt költene - jelentette ki Urbán László, a társaság vezérigazgató-helyettese.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 14:15
Fotó:

Urbán a Reuters által szervezett közép-európai befektetési konferencián hozzátette: az akvizícióra már az idén sor kerülhet, a tranzakciót az OTP saját forrásaiból finanszíroznák.

A szakember elmondta: az OTP-t senki sem kereste meg semmilyen formális vételi szándékkal, ám a bank valamilyen formában együttműködhet majd egy takarékbank-típusú nyugat-európai társasággal, így finanszírozva a betéteknél jóval gyorsabban bővülő hitelállományt.

Urbán szerint az OTP teljesíti majd idei nyereségtervét, ám ez a 211,6 milliárd forintos cél két százalékig terjedő hibahatárral értendő. Hozzátette: bármiféle alulteljesítés belefér majd ebbe a hibahatárba.

Az OTP szerbiai és oroszországi leányai a tervektől elmaradóan teljesítenek, de az orosz egység menedzsmentjének átalakítása már felélénkítette a bankot, így az a harmadik negyedévben talpra is állhat - mondta Urbán.

Hozzátette: a globális hitelpiaci zűrzavar 15-20 bázisponttal emelte meg a régióban a refinanszírozási költségeket, ám az OTP-nek bőséges források állnak rendelkezésére, így ha kedvezőtlennek ítéli meg a piaci környezetet, nem kell a piachoz fordulnia (bankközi hitelért) az év hátralevő részében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK