Enyhe emelkedéssel kezdte a napot a BUX, ám másfél órával a nyitás után meredeken zuhanni kezdett a részvénykosár. A 18 120 pontos maximumot hamar követte a 17 843 pontos napon belüli minimum, az utolsó három órát pedig gyakorlatilag moccanás nélkül vészelte át az irányadó pesti részvényindex. Végül 0,7 százalékos mínuszban, 17 909 ponton állt meg a piac. A forgalom nem volt túl jelentékeny, de a kilencmilliárd forintot azért meghaladta a részvények adásvételének értéke - persze ennek háromnegyedét szokás szerint az OTP hasította ki.

A bankrészvény azonnal meredek lejtőre került, és meg sem állt a két százalékos mínuszig. Innen csak egészen picit tudott szépíteni, így 1,8 százalékos értékvesztéssel, 4417 forinton zárt, s ezzel egymaga húzta mélyen a negatív tartományba a budapesti piacot. A zuhanásnak kevés köze lehetett a magyar bankhoz, sokkal inkább a ciprusi tőkeforgalmi korlátozások és a formálódó betétesellenes európai bankpolitika okozhatta (amely nagy mínuszokhoz vezetett a kontinens pénzügyi szektorában.

A többi részvénnyel nem történt sok minden. A Mol napközben elszenvedett veszteségeit ledolgozva nullában zárt, 16 295 forinton. A Magyar Telekom két forinttal 410-ig erősödött. A Richter 0,3 százalékos esés után 33 240 forinton zárt, ellenben a jövőbeli hatalmas egyszeri kifizetés reménye által hajtott Egis - minimális forgalom mellett - éppen ennyit emelkedett, és 18 600 forinton fejezte be a napot. Nagyot, közel 5 százalékot esett az Appeninn, a Pannergy pedig továbbra sem tud magára találni, ezúttal közel 2 százalékot csökkent az árfolyama. Nagy vesztes volt még a TVK, amely 5,3 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!