A Citigroup hétfői jelentése szerint az OTP-részvények múlt heti esése szimpla piaci túlreagálás volt, ugyanis az elemzők úgy vélik, hogy a forint nem gyengül tovább mivel a jegybank képes lesz megmenteni a swap-piacot. Az amerikai bank elemzése szerina forintnak jelentősebb mértékben kellene gyengülnie, hogy ez nyomot hagyjon az OTP már meglévő devizaalapú kölcsöneinek könyvében. Ugyanakkor egy hosszabb távon is gyengélkedő forint "jelentős fejfájást okozhat" a banknak. A Citigroup elemzői szerint a devizahitelek expanziója a jelenlegi hitelválság miatt lassulhat, ugyanis a magyar swap piac lényegében befagyott. Pillanatnyilag a cég hitelállományának 50 százaléka devizaalapú. Az OTP-részvények október 9-én a BÉT nyitva tartásának utolsó 30 percében 14 százalékkal zuhantak, míg október 13-án 20 százalékot is meghaladó ütemben emelkedtek, az árfolyam fél kettő körül 3999 forinton állt, ami 11 százalékos nyereséget jelent. A részvény értéke az elmúlt egy hónapban 36 százalékkal esett. A PSZÁF korábban bejelentette, hogy vizsgálatot indít az esetleges árfolyammanipuláció ügyében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!