OTP: akár egymilliárd euróba kerülhet a román célpont

A Ziarul Financiar című román gazdasági lap szerint az OTP akvizíciós célpontja, a Letéti és Takarékpénztár (CEC) vételára nem lehet kevesebb, mint egymilliárd euró - írja az MTI-Eco.
Kovács Balázs, 2006. március 27. hétfő, 10:58
Fotó:

Szakértők ezzel szemben a két vagy három hónap múlva esedékes privatizáció előtt a román takarékpénztár értékét 300 millió euróra teszik. A szakértői véleményeket több mint háromszorosan meghaladó vételárat a Ziarul Financiar a kiterjedt vidéki hálózattal, és a CEC márkájának közismertségével magyarázza.

A lap szerint az 1404 fiók ingatlanértéke legkevesebb 600 millió euró. Véleményük szerint a bank vevője akár egy év alatt talpra állíthatja a CEC-et, ha alaposan átalakítja a CEC munkamódszerét, és ellátja fejlett informatikai rendszerrel. A nagyságra negyedik román kereskedelmi bankért folytatott versenyben az OTP és hat versenytársa április 25-ig teheti meg kötelező érvényű vételi ajánlatát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK