Pozitív nemzetközi hangulat közepette 491 pontos emelkedéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, ami meggyőző, 2,2 százalékos erősödést jelent. Az index egész nap a pozitív tartományban mozgott, igazán azonban délután kapott erőre, a pozitív amerikai nyitás és a kedvező makroadatok hatására.

A BUX emelkedéséhez főleg az OTP járult hozzá, amely 3 százalékot drágulva 5410 forinton fejezte be a kereskedést a holnap megjelenő gyorsjelentés előtt. A Mol-részvények árfolyama 2,5 százalékkal 20 600 forintra emelkedett viszonylag nagy, négymilliárd forint feletti forgalom mellett. A tegnapi esés után ma felfelé korrigáltak a gyógyszeripari részvények: a Richter 2,2 százalékkal 45 600, az Egis 2,6 százalékos drágulás után 21 330 forinton zárt.

Csak a Magyar Telekom nem tudta tartani a lépést, a Goldman Sachs által leminősített részvény egy forintot csökkenve 599 forinton fejezte be a kereskedést.

Mozgalmas napot tudhatnak maguk mögött a CIG Pannónia tulajdonosai, a részvény délelőtt a 750 forintos kedvezményes kibocsátási ár alatt is forgott, majd innen megpattanva 763 forintra emelkedett, így fél százalékos pluszban zárta a napot.

Két felfüggesztés is jutott a napra, az egyik a kárpótlási jegyhez kapcsolódik, aminek kereskedése tíz százalékos esés miatt szünetelt. A jegy zárásban 6 százalékos mínuszt mutatott. A másik felfüggesztett papír a KEG, amely ezúttal fölfelé száguldott nagy forgalom mellett, s végül a 20 százalékos limit állította meg 147 forinton.

A pozitív hangulatban 905 forintra erősödött a Rába, öt százalékkal ugrott az Orco árfolyama. Még a Pannergy és az RFV is emelkedett, mindkettő másfél százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!