A vártnál gyengébb negyedév nyomán 46 900 forintról 45 500 forintra csökkentette a Buda-Cash a Richter-részvényekre vonatkozó célárfolyamát, míg a cariprazine-nal együtt számított várakozás 50 900 forintra csökkent (a korábbi 52 300-ról).
 
A brókercég elemzője nem tartja indokoltnak a hosszú távú vételi ajánlás módosítását már csak azért sem, mert az idén felmerülő egyszeri tételek (hálózatépítés, K+F) elsősorban hosszú távú befektetésként kezelhetőek.

Az elemzés szerint a gyorsjelentést követő erős negatív árfolyamreakció nem tükrözi a társaság valós értékeit.

Rövid távra tekintve azonban kockázatot jelent, hogy a 2011-ben megnövekvő működési költségek milyen mértékben térülnek meg a későbbiekben. Emellett a gyógyszertámogatási kiadásokat érintő 100 milliárdos megtakarítás terve, illetve a relatíve erős forint sem szól amellett, hogy rövid távon a Richter felülteljesítheti a piacot, rövid távú ajánlást ezért "felhalmozásról" "tartásra" módosítják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!