Az alapok összes vagyona ugyanakkor 38 milliárd forinttal nőtt, ami azt jelenti, hogy a kedvező tőkepiaci klíma az árfolyamváltozásokon keresztül 49 milliárd forinttal gazdagította az alapok befektetőit, jellemzően a kisbefektetőket. A korábbi hónapokban is meg lehetett figyelni, hogy a figyelem a devizák felé fordul, nem volt ez másképp júliusban sem. Míg a forintban jegyzett alapokból elvittek több mint 14 milliárd forintot, addig három és fél milliárdot betoltak az euróban és dollárban jegyzett konstrukciókba. A tíz legnépszerűbb alap között jó pár devizás konstrukció is volt. Alapvetően a biztos menedéknek számító pénzpiaci alapokba érkezett főleg pénz és a legnagyobb kockázatot hordozó, a tőzsdeindexek szárnyalása miatt szép hozamot mutató feltörekvő piaci részvényalapokba. Ami a pénzáramláslista szomorúbb végét illeti, változatlanul potyognak ki a milliárdok az ingatlanalapokból, és néhány pénzpiaci alapból is vittek el nagyobb összegeket. A tőkevédett alapok piaca változatlanul főleg az újabb és újabb lejáratok miatt zsugorodik, az újabb konstrukciókból kevesebb van és kisebbek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!