Egyelőre felejtse el minden befektető azt a közmondást, hogy a tőzsdén akkor kell vásárolni, amikor vér folyik az utcákon - hívta fel a figyelmet legutóbbi elemzésében H.C Basetti, neves amerikai technikai elemző. Ennek a nagy zuhanás ellenére még nem jött el az ideje, s a hosszabb távú befektetők ha mégis bevásárolnak, könnyen találhatják magukat abban a helyzetben, hogy az ő vérük folyik az utcán. Basetti legutóbbi tippje elég jól bejött, július utolsó napjaiban, 1300 pont feletti S&P 500-as indexértéknél hívta fel a figyelmet a vezető indexben formálódó fej-vállak alakzatra, amely miatt hatalmas zuhanást várt a piacon, a lejtmenet célárát akkor 1127 pontban jelölte meg. AZ azóta bekövetkezett áresésben az index 1100 pont körül talált támaszra.

Véleménye szerint a piacon jelenleg szinte csak traderek mozognak, s ők próbálják eltalálni az árfolyamok mélypontját. A nagy esést követően egy tipikus korrekciós fázisban vannak a tőzsdék, a lefelé mozgás hevessége miatt a felfelé korrekció is heves, azonban a vásárlók hamar rádöbbenhetnek, hogy igazi kereslet nem jelentkezik papírjaikra, és így hamarosan ők is eladóvá válhatnak a piacon - írja. A jelenlegi fázis egy A-B-C lefelé mozgás B hulláma, hasonló ahhoz, ami a 2008-as krachban kijelölt novemberi mélypontot követte - véli az elemző.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!