Óva intenek a Strabagtól

A Goldman Sachs korábbinál kedvezőbb európai növekedési kilátásai tükrében javított az építőipari szektor részvényeire vonatkozó ajánlásán, egyúttal az építőipari beruházások korábbinál gyorsabb ütemű növekedésére is számít.
Pápai Csaba, 2009. szeptember 16. szerda, 17:17
Fotó:

A Goldman Sachs legfrissebb piacelemzésében eladásról tartásra javította az európai építőipari szektorra vonatkozó ajánlását. Erre azt követően került sor, hogy a bankház felülvizsgálta korábbi 2010-es európai és amerikai növekedési előrejelzését, s úgy találta, az elmúlt hónapok tendenciái tükrében azok túl pesszimisták.

A Goldman Sachs szerint 2010-11-ben 1,3-4,1 százalékkal nőhet az ágazat költése, szemben a korábbi, rosszabb esetben 0,2 százalékos visszaesést, jó esetben is csak 2 százalékos növekedést prognosztizáló számításaikkal.

A bankház azonban arra figyelmeztetett, a beruházások megugrásáért jövőre elsősorban nem az ipari építtetők, hanem a lakossági megrendelők lesznek a felelősek.

A szektor egyes részvényeire vonatkozó ajánlások a következőképp változtak a Goldmannál: továbbra is vételen a Lafarge részvényei, tartásról vételen a Bilfinger Berger, eladásról tartáson az Eiffage papírjai. Az ACS és a Strabag részvényeire vonatkozó ajánlást azonban tartásról eladásra rontották a bankháznál, továbbá a Saint Gobain és a Hochtief papírjait már csak tartásra javasolják korábbi vétel helyett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK