A Deutsche Bank által követett 17 amerikai bankból legalább 10 veszteséges negyedévről adhat számot a hamarosan induló gyorsjelentési szezonban - írja a Bloomberg. Az elemzés szerint ezen felül a bankok jövő évi nyereségével szemben a piaci elvárások jelentősen túlzóak, mivel a profitok a kormányzati és szabályozói szigorítások miatt nyomás alá kerülnek.

Bár a leírások üteme lassulhat, azonban azok szintje még mindig igen magas, ezért még egy kisebbb növekedés a leírások arányában is hatalmas veszeségeket okozhat. Az elemzés olyan bankokat ajánl csak vételre, melyek szilárd tőkeszerkezettel rendelkeznek és megfelelően diverzifikált üzleti modellel.


Ennek megfelelően a JPMorgan, a Huntington Bancshares és az U.S. Bancorp. papírjait ajánlja vételre, míg a gyengébb tőkeszerkezettel rendelkező bankokat, a Comercia, a Marshall & Isley és a PNC Financial Services részvényeit kerülendőnek tartja.

Az elemzés szerint a hitelkihelyezések növekedése jóval lassabb lesz jövőre, mint sokan várják. A személyi csődök növekedésére számítanak a Deustche Bank szakértői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!