Óvakodnak a magyar állampapíroktól - megugrott a hozam

Szerény érdeklődés és megugró átlaghozam mellett keltek el a háromhónapos dkj-k a szerdai aukción.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 12:19
Fotó: Napi.hu

A meghirdetett 40 milliárd forint mennyiségre csupán 51,7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól a háromhónapos dkj-k szerdai aukcióján. Az ÁKK a gyenge kereslet láttán 30 milliárdra csökkentette az elfogadott mennyiséget.

A hozamok 6,30 százalékos átlaga az egy héttel korábbit 25, a pénteki másodpiaci benchmarkot pedig 20 bázisponttal múlja felül.

A hozamugrás nem meglepő annak fényében, hogy a hosszú hétvége alatt 310 forintnál is megfordult az euró az újra élesebbé váló görög helyzettel összefüggésben.

Emlékezetes, hogy a múlt héten a 12 hónapos dkj-k aukcióját törölte az ÁKK, miután a felajánlott 40 milliárd forint mennyiség alig több mint felének megfelelő mennyiségre volt csak kereslet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK