Óvatos bizakodás a nagy ugrás után Amerikában

Emelkednek a főbb tengerentúli tőzsdei indexek a pénteki nyitás után nem sokkal.
Napi.hu, 2013. október 11. péntek, 16:31
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones IA csütörtöki 300 pontos ugrását követően a meghatározó amerikai börzék irányadó mutatói néhány tized százalékos pluszban álltak a kereskedés első háromnegyed óráját követően. A befektetők az adósságplafonnal, illetve a költségvetési kiadásokkal kapcsolatos politikai alkudozás fejleményeit lesik, ugyanakkor egyéb hírek is befolyásolják az árfolyamokat.

A veszteséget jelentő JP Morgan enyhén erősödött, míg a 13 százalékos profitemelkedésről beszámoló Wells Fargo jelentősebben gyengült.

A WTI nyersolaj jegyzése ugyancsak jelentősen, közel 2 százalékkal ereszkedett, míg az arany még ennél is nagyobb mínuszban, immár 1270 dollár alatt forgott.

További hír, hogy romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban. A végleges szeptemberi 77,5 pontról 75,2 pontra csökkent az University of Michigan és a Thomson Reuters előzetes októberi hangulatindexe. Ez az érték ugyan nagyjából megegyezik a várt 75-75,3 pontos értékkel, ugyanakkor január óta ez a legalacsonyabb érték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK