Óvatos emelkedés Európában

Kisebb-nagyobb erősödéssel zártak csütörtökön a vezető nyugat-európai részvényindexek.
NAPI, 2009. július 9. csütörtök, 19:40
Fotó:

A vártnál kisebb negyedéves veszteségről tanúskodó Alcoa-gyorsjelentés jót tett az európai börzéken jegyzett bánya-, fém- és építőipari részvényeknek, így a nyertesek közé iratkozott fel az ArcelorMittal és a Holcim is.

A bankpapírok szintén jól szerepeltek, míg az autógyártók ázsióját az a jelentés növelte, amely szerint a kínai személygépkocsi-eladások júniusban 48 százalékos éves szintű növekedést mutattak.

A londoni FTSE-100 a pozitív tartományban maradt azután, hogy a Bank of England nemcsak a kamatot tartotta, de nem változtatott a másik pénzügypolitikai eszköz, az értékpapírok felvásárlására szolgáló úgynevezett kvantitatív enyhítés 125 milliárd fontos keretén sem.

A Home Retail Group, a Marks & Spencer és a mexikói Fresnillo ezüstbányacég részvényei a Citigroup vételi ajánlása nyomán drágultak.

Az FTSE-100 0,5 százalékkal 4159 pontra, a DAX 1,3 százalékkal 4630 pontra, a CAC-40 pedig 0,5 százalékkal 3026 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK