A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 0,04 százalékkal 19 064 pont közelébe emelkedett, miután a nyitást követően még egy százalékot közelítő mínuszt mutatott. A forgalom meglehetősen csekély volt, a 10 milliárd forintot sem érte el.

A főbb papírok között ezúttal az OTP nem volt képes drágulásra, a bankrészvény fél százalékkal lett olcsóbb, és a zárásban 3910 forinton forgott. Nem változott az előző naphoz képest a Richter jegyzése, a gyógyszerpapírt 38 000 forinton adták-vették a nap végén. Szektortársa, az Egis viszont fél százalékot meghaladó mértékben veszített árfolyamából.

Nőtt viszont - ha nem is jelentősen - a Mol jegyzése; az olajpapír nem egészen 0,1 százalékkal 18 810 forintig kúszott föl. Ugyancsak drágulni tudott az Mtelekom, az 1 százalékos emelkedés 586 forintos árfolyamot eredményezett zárásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!