Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A technológiai papírok Nasdaq Composite indexe 0,17 százalékkal erősödve 2 ezer pont fölött - 2006,68 ponton - zárt, a Dow Jones ipari átlag viszont 0,42 százalékkal 10 409,85 pontig ereszkedett alá a pénteki zárásra. Elemzők szerint az erős december mellett az év végi ünnepek idejére időzített biztonsági intézkedések is óvatosságra késztették a befektetőket, noha az USA beszerzési menedzserindexe húsz éves csúcsra szökött fel. A tavalyi év utolsó hetében így is erősödtek a Wall Street indexei: a Dow Jones 0,83 százalékkal, az S&P 500 1,15 százalékkal, a Nasdaq 1,70 százalékkal magasabban fejezte be a hetet, az első két index ezzel hatodik, az utóbbi negyedik nyerő hetét zárta. Ami az év egészét illeti, vége szakadt az 1999 óta tartó lejtmenetnek, s mindhárom index jóval magasabban tanyázott szilveszterkor, mint 2003 elején: a Dow Jones 25,3, az S&P–500 26,4 százalékkal emelkedett; a Nasdaq-index pedig kereken 50 százalékkal ugrott meg. Európában szintén nyereséggel fejeződött be a múlt év, az évnyitó pedig meggyőzőbbre sikeredett, mint a tengerentúlon: pénteken minden vezető tőzsdeindex emelkedett, a 0,74 százalékkal növekvő Footsie sorban a tizedik kereskedési napját zárta erősödéssel. A DAX 1,35 százalékos, a CAC 40 pedig 1,09 százalékos pluszban fejezte be az új év első kereskedési napját. Az euró jegyzése az újévi mulatságok alatt áttörte az 1,25 dolláros szintet, sőt 1,26 dollár közelében is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!