A jó devizakötvénykibocsátás és a kedvező nemzetközi hangulat mellett lassan erősödött a forint szerdán a bankközi pénzpiacon. A reggelt még 290-es szint felett nyitó árfolyam alacsony forgalom mellett ugyan de áttörte a 290-es szintet. Napközben így 288,60 is volt egy euró, innen azonban fordult a keresztárfolyam és estére megközelítette ismét a 290-es szintet, csak most alulról. Mindez azt jelentette, hogy túl sok long pozíció már nem volt az euró oladlán mert nem kellett pánikszerűen likvidálni azokat. Inkább enyhe forintpozíció építés zajlott. Az erősödés következő ellenállása a 278 as szint lehet, után pedig a 285 forint. Napközben a forintot az euró erősödése is támogatta, hiszen a dollárral szemben 1,35 fölé is kúszott az árfolyam. A nap végére azonban újra a dollár vette át a főszerepet, így az újra 1,34 közelébe visszatérő keresztárfolyam is okozhatta a forint elgyengülését.

A dollárért késő délután 215,70 forintot, míg a frankért 234 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!