A négyéves mélypontig történt előző heti árfolyamesés után 1,2500 dollár közvetlen környékén stabilizálódni látszó euró a krízishangulat csitulását jelzi a piacoknak, a feltörekvő piaci devizák erősödése pedig a kockázatvállalás óvatos javulására utal.

A dollárt 222,33 forinton jegyezték 1,2492 dolláros euró árfolyam mellett. Péntek délután a dollárt 223,50 forinton, az eurót 1,2250 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 192,70 forint a péntek délutáni 194,25 forint után, 100 japán jent 245,95 forinton jegyeztek 250,74 forint után.

Hétfőn a budapesti bankközi kereskedelem ünnep miatt szünetel, de a világ fontosabb pénzügyi központjaiban, Frankfurtban, Londonban, New Yorkban hétköznapi kereskedés folyik.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!