Bár a vártnál rosszabb képet mutató negyedéves GDP-adat rontott a hangulaton, az amerikai pénzügyi reformmal kapcsolatos fejlemények inkább pozitívan befolyásolták a befektetői milliőt. Az amerikai képviselőház, a szenátus és a Fehér Ház képviselői megegyeztek az Egyesült Államok pénzügyi szabályozási rendszerének mélyreható reformjáról. Négy óra körül a michigani egyetem júniusi bizalmi indexe is a vártnál kedvezőbb képet mutatott. A Dow Jones IA és a Nasdaq 0,1-0,2, az S&P 500 index pedig 0,3 százalékkal emelkedett a nyitás után fél órával. A szektorok között jól teljesítenek a banki papírok a pénzügyi reformmal kapcsolatos megegyezés hírére. A RIM okostelefongyártó a várakozásoktól valamelyest elmaradó értékesítési adatai miatt eladói nyomás alá került, míg az Oracle esetében éppen ellenkező irányú folyamat zajlott. A BP megint gyengült, miután a Nomura kommentje szerint immár valószínűleg nem kerülheti el a tőkeemelést az olajkatasztrófa költségeinek fedezésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!