A kereskedés első szűk két óráját követően a Dow Jones IA és az S&P 500 index hajszállal emelkedett, a Nasdaq pedig stagnált.

A nap során számos makroadat látott napvilágot a tengerentúlon, ezeket ugyancsak felemásan értékelte a piac. Így míg a jövedelmi, építőipari és bmi-adatok a vártnál gyengébben alakultak, addig a fontosabb fogyasztói bizalmi index, illetve az ISM feldolgozóipari mutatója kellemes meglepetést okozott. kínából és az eurózónából is óvatosságra intő feldolgozó-ipari számok érkeztek.

Noha vérmes reményeket már senki sem táplált, valószínűleg az emelkedést sem segíti, hogy csütörtökön elbukott a szenátusban az automatikus kiadáscsökkentések (sequester) helyettesítésére tett republikánus és demokrata javaslat is, így március 1-től életbe lép a 85 milliárd dolláros kiadáscsökkentő program.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!