A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,7, a francia CAC-40 0,4, az angol FTSE-100 0,6 százalékos emelkedésben áll, miközben a spanyol és az olasz piac ma alulteljesítő.

A tegnapi eseménytelenség után ma már több fontos makroadat is érkezik Amerikából: fél háromkor jön a szokásos heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, míg négy órakor az áprilisi használtlakás értékesítések száma és a leading indicators érkezik a májusi Philadelphiai Fed indexel egyetemben. Egy jelentősebb eltérés esetén az előző napokhoz hasonlóan komoly elmozdulások is jöhetnek.

A mai vállalati hírek közül kiemelhető az Air France-KLM, mely 1,2%-os emelkedést mutat arra a hírre, hogy a személyi- és a teherszállítási repülési forgalom fellendülése nyereségessé tette a céget.

További érdekes hír, hogy a 10 milliárd dolláros IPO után (mely során 530 pennyn bocsátották ki a társaság részvényeit) elkezdődött a kereskedés a Glencore papírjaival, mely jelenleg 1,4 százalékos emelkedést mutat. Ezzel 59,2 milliárd dollárra értékelve a céget.

A német piacon az utóbbi időkben rendesen felülteljesítő Merck KGaA 2,4 százalékos esést mutat azok után, hogy a JP Morgan semlegesről eladásra minősítette le a társaság részvényeit a társaságot körülölelő optimista várakozások okán. A mostani eséshez emellett az elmúlt időkben látott heves emelkedés utáni természetes korrigálás is belejátszik.

A Stoxx szektorindexei közül az energia és a vegyipar halad az élen, míg a sor végén a fogyasztási javak kullognak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!