A pénteki rallyt megtorpanás követte az öreg kontinensen. Míg Londonban és Párizsban enyhe mínuszokkal zárult a tőzsdenap, addig Frankfurtban nagyobb emelkedéssel fejezte be a kereskedést az irányadó mutató.

A hangulatromlásért nagyrészt a csalódást keltő kínai makrogazdasági indikátorok váltották ki, amelyek egyebek mellett az export váratlan hanyatlásáról, illetve a hitelezési aktivitás visszaeséséről tanúskodtak.

Mindezt a piacon fenyegetésként értékelték a globális növekedési kilátásokra nézve, ami érzékelhetően tükröződött a bányaipari társaságok árfolyamainak alakulásában is.

Nem támogatta az emelkedést az sem, hogy valamivel még a vártnál is kedvezőtlenebb olasz GDP-adatok láttak napvilágot, valamint az a hír sem, miszerint a Gazprom korábbi közlésével szemben mégsem érdeklődik a görög DEPA gáztársaság átvétele iránt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!