A főbb nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei felemás teljesítményt mutattak kedden. Míg London és Frankfurt hajszálnyi erősödéssel tudott zárni, addig Párizsban jelentősebb mínuszban állt az index este.

A befektetőket több, csalódást keltő gyorsjelentés is óvatossá tette, az emelkedő olasz és portugál hozamok pedig ugyancsak nem adtak okot a bizakodásra. Mindennek hatása a pénzintézetek többnyire lefelé tartó árfolyamaiban is érvényesült, ezzel együtt a defenzív papírok, mint a távközlési és szolgáltatói profilú társaságok részvényei viszonylag jól szerepeltek. A piacot az amerikai adósságplafon körüli politikai patthelyzet is visszafogja; valamint a tengerentúlon publikált makroadatok ugyancsak vegyes képet mutattak.

Lapzártánk idején a jelentősebb New York-i indexek is az irányt keresték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!