A londoni FTSE 100 index 3, a frankfurti DAX 5, a párizsi CAC 40 mutató pedig 1 tized százalékos emelkedést jelzett a szerdai zárószintekhez képest késő délelőtt.

A piacok élénk figyelemmel várják az ECB kamatdöntésének eredményét (a Bank of England is csütörtökön határoz a következő időszakra érvényes brit alapkamatról), és a többség negyed százalékos kamatvágásban bízik. Bizakodásra adhat okot az az értesülés is, miszerint kínai hatóságok a bankok kötelező tartalékrátájának csökkentését fontolgatják a Marketwatch értesülései szerint, miután júniusban jelentősen visszaesett a bankok hitelezési hajlandósága.

Az óvatos optimizmus ellenére a spanyol bankrészvények ismét nyomás alatt vannak, miután aggályok szerint késhet a pénzintézeti mentőakció.

Az egyes papírok között kiemelendő a VW, amely szárnyal a hírre, hogy augusztusban átveszi a Porsche maradék részét.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!