Míg Londonban és Frankfurtban kisebb, kát-három tized százalékos pluszban fejezték be a napot az irányadó mutatók, addig Párizsban közel 1 százalékot erősödött a CAC 40.

Az előző napi, az elsősorban az amerikai monetáris politika alakulásával kapcsolatos aggályok hatására tapasztalt masszív esést azzal együtt tudta fölváltani az óvatos emelkedés, hogy a piac nagy része még mindig azt várja, hogy már szeptemberben elkezdődhet a rendkívül laza monetáris környezet szigorítása. Annak ellenére is, hogy például a fontos pénteki fogyasztó hangulati adat a vártnál sokkal gyengébb képet mutatva halasztásra késztetheti a Federal reserve döntéshozóit.

Az A.P. Moller-Maersk, a világ első számú dán tengeri szállító társaságának árfolyama közel 10 százalékot ugritt a jó gyarsjelentés és a cég által javított várakozások hatására. Az arany előző napi drágulása a nyersanyagiparban érdekelt cégeknek kedvezett, a Randgold több mint 5 százalékkal erősödött. Rossz napja volt viszont a Lufthansának, a német légitársaság papírját a Morgan Stanley már nem tartja olyan vonzónak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!