A BUX napi csúcspontját20 737 ponton érte el délelőtt, míg végül 20 622 ponton zárta a napot, ami 1,6 százalékos növekedést jelentett. Ez ugyanakkor egyelőre nem több mint az elmúlt hét kis korrekciója felfelé. A kis optimizmust az mutatja, hogy a decemberi BUX határidő kicsivel promt index felett 1,9 százalékkal tudott 21 240 pontra emelkedni, ami 80 pontos tágulást jelentett a két index értéke között.

A várakozásoknál jobb számokat közzé tévő Richter árfolyama 1,5 százalékot tudott emelkedni, ami jól mutatja, hogy nem igazán reagálnak érdemben a befektetők a céghírekre, inkább a nemzetközi mozgások az irányadóak. Igaz a jó gyorsjelentés arra elég volt, hogy a korábban megszokott hírre adni kell effektus is elmaradjon kedden a gyógyszergyártó piacán, annak ellenére, hogy a cég vezérigazgatója elég óvatosan fogalmazott az idei kilátásokról.

A legjobban teljesítő részvény az OTP volt a vezető részvények közül. Az elmúlt napokban leginkább megtépázott részvény - bár napközben 5300 forint felett is megfordult - végül az 5250 forintos kisebb ellenállásán állapodott meg zárásra. Ez 2,3 százalékos növekedést jelentett.

A Mol 1,5 százalékkal 17 350 forintig tudott emelkedni, ez azonban inkább a nap végi felhúzásnak volt betudható a részvény piacán. A Magyar Telekom ugyanakkor továbbra is lemaradó, a részvény alig 1 százalékkal tudott felfelé kapaszkodni, ami 684 forintos záró árat jelentett.
 

A kisebb részvények közül szárnyakat kapott az AAA, amely 5,5 százalékkal 135 forintra emelkedett. A Fotex is szépen emelkedett, a 363 forintos záró ár 3,7 százalékos növekedést jelentett. Tovább szenved viszont a Danubius, amely 3,7 százalékkal 3160 forintra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!