BUX
37954

Óvatosan vették az OTP-t

Óvatos optimizmussal telt a nap nagy része a magyar tőzsdén, ami végül a pluszban nyitó amerikai indexek hatására zárásban is megmaradt.

NAPI, 2010. február 9. kedd, 16:45

A BUX napi csúcspontját20 737 ponton érte el délelőtt, míg végül 20 622 ponton zárta a napot, ami 1,6 százalékos növekedést jelentett. Ez ugyanakkor egyelőre nem több mint az elmúlt hét kis korrekciója felfelé. A kis optimizmust az mutatja, hogy a decemberi BUX határidő kicsivel promt index felett 1,9 százalékkal tudott 21 240 pontra emelkedni, ami 80 pontos tágulást jelentett a két index értéke között. A várakozásoknál jobb számokat közzé tévő Richter árfolyama 1,5 százalékot tudott emelkedni, ami jól mutatja, hogy nem igazán reagálnak érdemben a befektetők a céghírekre, inkább a nemzetközi mozgások az irányadóak. Igaz a jó gyorsjelentés arra elég volt, hogy a korábban megszokott hírre adni kell effektus is elmaradjon kedden a gyógyszergyártó piacán, annak ellenére, hogy a cég vezérigazgatója elég óvatosan fogalmazott az idei kilátásokról.A legjobban teljesítő részvény az OTP volt a vezető részvények közül. Az elmúlt napokban leginkább megtépázott részvény - bár napközben 5300 forint felett is megfordult - végül az 5250 forintos kisebb ellenállásán állapodott meg zárásra. Ez 2,3 százalékos növekedést jelentett.A Mol 1,5 százalékkal 17 350 forintig tudott emelkedni, ez azonban inkább a nap végi felhúzásnak volt betudható a részvény piacán. A Magyar Telekom ugyanakkor továbbra is lemaradó, a részvény alig 1 százalékkal tudott felfelé kapaszkodni, ami 684 forintos záró árat jelentett. 

A kisebb részvények közül szárnyakat kapott az AAA, amely 5,5 százalékkal 135 forintra emelkedett. A Fotex is szépen emelkedett, a 363 forintos záró ár 3,7 százalékos növekedést jelentett. Tovább szenved viszont a Danubius, amely 3,7 százalékkal 3160 forintra csúszott vissza.