Óvatosan zárta a hetet Ázsia

A vezető ázsiai indexek előző napi zárásukhoz képest csökkenéssel zárták a hét utolsó kereskedési napját.
NAPI, 2010. július 2. péntek, 08:13
Fotó:

Az amerikai munkaerő-piaci adatokra váró befektetők óvatossága jellemezte az ázsiai piacokat pénteken, a vezető ázsiai indexek közül előző napi zárásához képest a csütörtökön hét havi mélypontra eső Nikkei 225 0,5 százalékos emelkedést ért el, de jelenleg 0,04 százalékos csökkenést mutat, a Hang Seng 1,4, a Shanghai Composite pedig 1,6 százalékos mínuszba került pénteken.

A dél-korai Kospi 0,2, a taiwani pedig 1,6 százalékkal előző zárása felett áll. Az ausztrál kormány bányavállalatokkal kapcsolatos adóterveinek enyhülésére (a teljes profit 40 százaléka helyett csupán bizonyos körben és csak 30 százalékot vonnának el a társaságoktól) jól reagáltak a nyersanyag-kitermelők: a BHP Billiton 0,6, a Rio Tinto 1,2 százalékkal magasabb áron forgott a nap végére. Japánban a Toyota Motor részvényeinek árfolyama annak ellenére minimális emelkedést mutat, hogy a gyártó világszerte újabb 270 ezer jármű visszahívását jelentette be. Az autógyártókat egyébként is a figyelem középpontjába emelte, hogy az amerikai újautó-eladások csak kis mértékben emelkedtek: a Honda Motor 1,89 százalékkal forgott olcsóbban. Hong-Kongban a pénzügyi szektor vezette az esést, a Bank of Communications 3, a China Merchants Bank 6 százalékos árfolyam-csökkenést szenvedett el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK