A korona, a zloty és leginkább a román lei is gyengül; a zloty a Lengyelország számára jóváhagyott új rugalmas IMF-hitelkeret bejelentése ellenére is veszített értékéből az euróval szemben, a forint pedig megy vele - mondta el Ötvös Mihály, a Commerzbank kereskedője. Ötvös szerint úgy tűnik, hogy 292 körül egy technikai ellenállás lehet az árfolyamban, amennyiben ezt áttöri, akkor az euró/forint 296-297 felé mozoghat el. A szakember szerint a piaci folyamatok, így a tőzsdei oldalazás alapján konszolidáció várható, a forint nem túlságosan vonzó egy ilyen helyzetben.

A piacon egyébként óvatoskodás van, jelentősebb hírek hiányában zajlik a kereskedés. A kereskedő szerint a következő napoban a 288 és 294 forint közötti sávban változhat az euró jegyzése.

Egy euróért 291,60-80, egy dollárért 221,45-55, egy svájci frankért pedig 193 forintot kértek a piacon csütörtök délelőtt.

A forint mozgását egyelőre csak nemzetközi hatások befolyásolják, a költségvetési megszorítások tényleges bevezetése viszont majd árfolyamerősítő hatással lehet - mondják kereskedők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!