Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben a jen erősödött a dollárhoz képest, a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,60 százalékkal, 19 801,00 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,53 százalékkal, 1575,82 pontra süllyedt  - írta az MTI.

A japán részvények árfolyama egész nap mínuszban állt, miután a befektetők a biztos menedéknek számító jenbe csoportosítottak át jelentős tőkét a gyenge áprilisi amerikai ingatlanpiaci statisztika és azon sajtójelentések nyomán, miszerint Donald Trump amerikai elnök arra kérte James Comey FBI-igazgatót, hogy állítsa le a Michael Flynn volt nemzetbiztonsági tanácsadó elleni vizsgálatot.

Az ügy miatt felvetődik az a kérdés, hogy megvádolhatják-e az igazságszolgáltatás akadályozásával Trump elnököt, ami tovább gyengíti a bizalmat az iránt, hogy az elnök képes lesz keresztülvinni nagyszabású gazdaságélénkítő programját a kongresszuson.

A dél-koreai Kospi 0,10 százalékos mínuszban, 2293,08 ponton, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 1,10 százalékos veszteségben, 5786,03 ponton zárt.

Kínában is csökkenéssel fejezték be a kereskedést az irányadó indexek. Négy nyereséges nap után profitot realizáltak a befektetők, a kínai vezetők megnyugtatást célzó nyilatkozatai nem oszlatták el teljesen a gazdasági növekedés gyengülése és a szabályozás szigorítása miatt hetek óta fokozódó aggodalmakat.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,26 százalékkal, 3104,74 pontra, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 0,16 százalékkal, 10 030,11 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 0,54 százalékkal, 3409,97 pontra csökkent.

Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,11 százalékos mínuszban, 25 308 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!