Elemzők szerint az utóbbi napokban megindult forintgyengülés megállhat. A magyar fizetőeszköz árfolyamát a lengyel zloty erősödése és a lengyel jegybanki kamatemelésre vonatkozó várakozások támogathatják meg, ha azonban a forint az európai tőzsdék gyengülésével párhuzamosan tovább veszít értékéből az euróhoz képest, akkor a 274,50 forint/eurós 50 napos mozgó átlagnál lehet olyan ellenállási pont, amely gátat szab az esésnek - idézte elemzők véleményét reggeli piaci helyzetjelentésében a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség.

Az eurót csütörtök reggel 274,20 forinton jegyezték, az előző esti 274,36 és az egy nappal korábbi 273,60 forint után.

A svájci frankot az egy nappal korábbival megegyező árfolyamon, 205,10 forinton jegyezték csütörtök reggel. Előző este 204,89 forintba került egy frank a nemzetközi kereskedelemben.

Száz japán jen 242,14 forintba került csütörtök reggel, az előző esti 241,70 forint és a szerda reggeli 242,94 forint után. 

A dollárt 198,93 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel, az előző esti 198,68 és az egy nappal korábbi 198,67 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!