A feltörekvő piacokról a fejlettek felé távozó tőke mellett a hazai januári emelkedés után az elmúlt napokban kibontakozó korrekció folytatódása tovább fokozta az eladói nyomást a hazai részvénypiacon.


A vezető papírok közül az OTP sínylette meg leginkább az esést, a bankpapír csupán 17 forinttal napi mélypontja felett, 5603 forinton búcsúzott, ami 3,4 százalékos árfolyamcsökkenésnek felel meg. Csúnyán elbántak a kisebbik hazai bankrészvénnyel, az FHB árfolyama ugyanis 4,3 százalékkal 1041 forintig zuhant.


A Magyar Telekom hasonló mértékben 3,3 százalékkal lett olcsóbb, a távközlési vállalat részvényeire 531 forinton születtek az utolsó kötések

Aránylag enyhén megúszta a Mol, részvényei 21 350 forintra csúsztak vissza, ami 1,2 százalékos leértékelődést takar.


A Richter is folytatta lejtmenetét, zárásban 39 210 forintra tették le a papír árfolyamát, ami 890 forinttal alacsonyabb a szerdai utolsó értéknél. Szektortársa, az Egis annak ellenére is közel 1,4 százakkal gyengült, hogy a társaság idén további árbevétel növekedésre számít a fontosabb külpiacokon.


Az RFV papírjai százmillió forint feletti forgalomban 1,8 százalékkal 8660 forintra gyengültek.


A CIG Pannónia ellenben bár napközben leszúrt 765 forintig is, zárásra visszakapaszkodott a szerdai záróértéknek megfelelő 788 forintra.


A kisebb papírok teljesítményét követő BUMIX nagyobb testvérénél enyhébb eséssel úszta meg a napot, a mutató 1,3 százalékkal 1975 pontra rontott, a decemberi BUX határidő ellenben a prompt érték leértékelődéséhez hasonló mértékben gyengülve 22 977 ponton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!