Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Este hét óra után a frank árfolyama alig valamivel 250 forint alatt alakult, az eurót 303,20 forint körül jegyezték, míg a dollár egysége 217,30 foritot ért. A svájci devizával szemben az euró is veszített erejéből, este egy euró 1,2160 frankot ért.

Korábban a nap folyamán a svájci frank jegyzése rövid időre a 250 forintot is átlépte. Utoljára ilyen magasságban szeptember elején járt az árfolyam - a csúcsot a bőven 260 feletti augusztusi szintek jelentették.

A nemzetközi piacokat jellemző hangulatromlás közepette a hazai szünnap miatti szűk forgalomban - a pénteki gyengülést követően - nem tud viszakorrigálni a forint.

Délelőtt az euró 305 forint fölötti szinteken is járt, a dollár pedig 218 forint fölött is forgott. További rossz hír, hogy a svájci frank erősödött az euróval szemben.

A forint történelmi mélypontja 2009. március 6-án volt, aznap az euró 317,59 forintot ért.

Sokadszorra megy neki az ellenállásnak az euró/forint árfolyam, ami így egyre gyengül. Ha ezt átviszi, újra a 2009-es csúcsokig szaladhat a jegyzés. Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője szerint, ha nem minősítik le Magyarországot, várhatóan nem pattan el az árfolyam, és megmaradhat a 300-as szint körül. Ugyanakkor, ha a hitelminősítők mégis kedvezőtlenebb kategóriába sorolják a magyar államadósságot, akkor a 325-ös kurzus is elképzelhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!