Pályázik-e az OTP a bolgár DSK-ra?

Eddig öt, potenciális pályázó fejezte ki érdeklődését a bolgár DSK Bank privatizációja iránt. A bolgár bankok magánkézbe adását intéző társaság vezetője nem nevezte meg a lehetséges vevőket, ám kijelentette, hogy az öt jelentkezővel már felvették a kapcsolatot, s közülük négyen meg is kapták a DSK 2002 szeptemberi helyzetét tükröző pénzügyi jelentést - írja a Reuters.
NAPI Online, 2003. január 6. hétfő, 15:15
Fotó:

A pályázók kilétére január 27. után derülhet fény, akkor jár le ugyanis az ajánlattételre nem kötelező tender határideje. Eszközeinek értékét tekintve a második legnagyobb bolgár banknak számító DSK 80-100 százalékos pakettje iránt iparági források szerint az OTP Bank, az osztrák Erste Bank, a francia Eulia és két görög hitelintézet érdeklődik - az Erste és a magyar bank már korábban kifejezték érdeklődésüket. Bulgária reményei szerint áprilisban már gazdára is találhat a DSK-részesedés, s a hírek szerint mintegy 200 millió euró bevételre számít az ügyletből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK