A vezető részvények közül az OTP-t és a Molt is felfüggesztették késő délután, kettejük közül a bankpapír tudott kevésbé feljebb kúszni zárásra, 3852 forintos alja után 12,16 százalékos zuhanással 3931 forinton végzett. Utoljára 2009 nyarán járt ilyen mélyen. A Mol ellenben miután megjárta a 15 200 forintot 15 770-en végzett 6,7 százalékos mínusszal.

A Richter 4,35 százalékkal lejjebb kerülve kereken 33 000 forinton búcsúzott, míg a Telekom megúszta 2,2 százalékos eséssel, ám még így is 500 forint alatt, 491-en végzett.

Ez történt délután

QP | Quality Placement

Eltűntek a vevők a kereskedési könyvből, az OTP árfolyama 4012 forintig esett, ahol tíz percre felfüggesztették a kereskedését. Az újraindítás után 3900 forint alá zuhant a kurzus, ami 13 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A Mol jegyzését ugyancsak szüneteltetni kellett 15200 forinton tíz százalékos áresés miatt. Délelőtt már 17600 forintig emelkedett az olajpapír.

Kereskedők szerint a fejlődő piaci portfóliókból jelentősebb pénzeket vonhattak ki a befektetők és a nagyobb mennyiségű részvényállomány eladása az illikvid nyári piacon hosszabb időt vehet igénybe. Így aztán hiába tűnt úgy, hogy ma korrigálni tud fölfelé a piac, valójában még nagyon sok eladandó papír vár vevőre.

A nemzetközi piacon egyébként a franciák esetleges leminősítéséről szóló pletykák keringenek. Magyarországgal kapcsolatos negatív hír nem látott napvilágot, a forint nem gyengült komolyabban és az állampapíron sem látszik nyugtalanság, így a pánik csak a részvénypiacon tapasztalható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!