Vételi pánik bontakozhat ki ma a tőzsdén, az első fél óra mindenesetre biztosan a hurráoptimizmus jegyében telik - vélekedett Káplár Norbert a Raiffeisen üzletkötője. A befektetőknek azt érdemes nézni, hogy mi fog új csúcsra menni: a Mol és a Magyar Telekom esélyes, az OTP kérdéses az üzletkötő szerint, de a következő napokban akár a bankpapírnál is bekövetkezhet. 

Hat hónapos emelkedésnek a fordulója legalább 3-4 hétig tart, ez pedig a 3,5-dik hét. Hiaba látjuk, hogy új csúcsra mennek az indexek, ha kevés papír viszi fel. Amennyiben az OTP csak megközelíti a 4900-et, de megint nem tud átmenni rajta, az mutatja, hogy nincs benne erő.

Amerikában a Nasdaq-ban már nagy divergencia látszik, az S&P hetven hetes mozgóátlagot érintette meg pénteken, ami példátlan emelkedési hullám évtizedek óta.
 
Először amikor feljöttünk 4900-ig közel 50 milliárdos forgalom volt, most is ezt kell figyelni: amennyiben nem jön meg a forgalom az emelkedéshez, akkor óvatosság indokolt.

Kint sem volt forgalom, hiába tört ki az S&P, vagyis a mostani mozgás még mindig az uborkaszezon idején, az igazi játékosok nélkül zajlik - tette hozzá az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!